China oferă un împrumut de 1 miliard de dolari țărilor din America Latină ca să îi cumpere vaccinul anti-COVID

Data actualizării: Data publicării:
HERMOSILLO, MEXICO - JULY 2: Citizens come to perform the rapid test to detect Covid-19 on July 2, 2020 in Hermosillo, Mexico. (Photo by Luis Gutierrez / Photo)HERMOSILLO, MEXICO - JULY 2: Cidadanos acuden a realizarse la pruebaa rapidaa para detectar C
Image: 539859688, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no

Ministrul de Externe al Chinei, Wang Yi, a anunțat miercuri un împrumut de 1 miliard de dolari acordat Americii Latine și Caraibelor pentru acces la vaccinul anti-Covid dezvoltat de China. Declarația a fost făcută în timpul unei videoconferințe cu omologii din țările din America Latină, potrivit CNN.

„Ministrul de externe al Chinei a spus că vaccinul dezvoltat în țara sa va fi un beneficiu public și trebuie să fie accesibil inclusiv pentru țările din America Latină, iar țara sa va desemna un împrumut de 1 miliard de dolari pentru a sprijini accesul la vaccin pentru națiunile din regiune”, se arată într-un comunicat de presă.

În timpul unui briefing care a avut loc joi, președintele mexican, Andrés Manuel López Obrador, a mulțumit Chinei după anunțul împrumutului.

„Suntem foarte recunoscători pentru ajutor guvernului chinez”, a spus Obrador.

Întâlnirea virtuală de miercuri a fost condusă de ministrul afacerilor externe din Mexic, Marcelo Ebrard, și Wang Yi. Au aderat și omologii lor din Argentina, Barbados, Chile, Columbia, Costa Rica, Cuba, Republica Dominicană, Ecuador, Panama, Peru, Trinidad și Tobago și Uruguay.

Recent, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, Wang Wenbin, a declarat că „țările din America Latină și Caraibe și China, deși despărțite de ocean, au stat împreună împotriva acestui dușman comun și au condus o cooperare practică și eficientă în beneficiu a tuturor”. 

America Latină a devenit epicentrul pandemiei globale la sfârșitul lunii mai. 

Citește și Două vaccinuri anti-Covid din Marea Britanie și China produc o reacție imunitară puternică, arată studiile clinice

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri