China schimbă raportările oficiale și crește semnificativ numărul deceselor declarate

Data publicării:
paturi într-un centru de carantina pacienți coronavirus Wuhan, China
Foto: Getty Images

Bilanţul epidemiei de COVID-19 a crescut semnificativ vineri în China, după ce primăria din Wuhan, oraşul unde a apărut noul coronavirus la sfârşitul lui 2019, a revizuit în creştere numărul deceselor şi a raportat 1.290 de morţi suplimentari, potrivit AFP şi DPA, citate de Agerpres.

Noile date ridică la 3.869 numărul total al deceselor cauzate de noul coronavirus în Wuhan şi la 4.632 bilanţul total al deceselor din China.

Guvernul provinciei Hubei, unde este situat Wuhan, a precizat într-un comunicat că numărul morţilor a fost revizuit în creştere în urma rapoartelor întârziate ale instituţiilor medicale şi datorită faptului că unii pacienţi bolnavi de COVID-19 au murit în casele lor în timp ce spitalele erau supraîncărcate în primele etape ale epidemiei.

Conform autorităţilor din Wuhan, decesele nu au fost incluse până acum în statisticile oficiale deoarece acestea iau în considerare persoanele care au murit în spital.

Numărul total al cazurilor de infectare confirmate în Wuhan, oraş cu 11 milioane de locuitori, a fost revizuit în creştere cu 325, ajungând astfel la 50.333.

La nivelul întregii ţări, numărul contaminărilor depăşeşte 80.000.

Revizuirea vine în contextul în care acurateţea datelor oferite de China a fost pusă la îndoială atât în străinătate, cât şi de cetăţeni chinezi.

redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri