China se teme de o nouă pandemie. Raportează a treia zi fără niciun caz local de coronavirus, dar record de cazuri importate

Data publicării:
o intersectie din wuhan china
Imagine din Wuhan, China. Foto: Profimedia Images

China nu a înregistrat sâmbătă, pentru a treia zi consecutiv, niciun caz nou de contaminare de origine locală cu coronavirus, dar autorităţile sanitare au raportat suplimentar 41 de cazuri importate, un record zilnic, notează AFP, citată de Agerpres.

În total, numărul de cazuri "importate" din străinătate se ridică în prezent la 269.

Pentru a evita ca aceste persoane să lanseze din nou o pandemie în mare parte ţinută acum sub control în China, autorităţile au impus intrarea în carantină a tuturor persoanelor care intră pe teritoriul chinez.

În raport cu jumătatea lui februarie, când noile contaminări se numărau cu miile în fiecare zi, contagiunea a fost practic stopată în China, ţară de unde a pornit pandemia.

China a înregistrat în total peste 81.000 de persoane contaminate, dintre care mai sunt bolnave numai 6.013, potrivit autorităţilor sanitare.

Numărul morţilor s-a redus şi el considerabil, cu şapte decese raportate sâmbătă, toate în provincia Hubei, epicentrul pandemiei.

Italia, cu peste 4.000 de morţi, a depăşit net China în număr de decese provocate de noul coronavirus (3.255).

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a salutat vineri eforturile pentru a opri răspândirea pandemiei la Wuhan, marele oraş din centrul ţării unde coronavirusul a apărut în decembrie.

"Wuhan dă speranţă restului lumii arătând că şi cea mai gravă situaţie este reversibilă", a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

OMS a anunţat vineri că numărul persoanelor bolnave de COVID-19 a ajuns la 250.000 în toată lumea, iar numărul deceselor a depăşit pragul de 11.000 de morţi.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri