China va amenaja o fabrică de măști medicale în doar șase zile

Data actualizării: Data publicării:
Coronavirus Pneumonia Outbreaks In China
Foto: GettyImages

În capitala Chinei, Beijing, se va amenaja o fabrică de măști medicale în doar 6 zile, inițiativa venind în urma cererii uriașe de echipamente de protecție, pe fondul epidemiei de coronavirus, relatează Reuters, care citează agenția de știri Xinhua.

Amenajarea fabricii, într-o clădire industrială deja existentă, a început luni și va fi finalizată până la finalul acestei săptămâni. Noua fabrică va putea produce peste 250.000 de măști pe zi.

Citește și: Traumele medicilor care tratează pacienții cu coronavirus la Wuhan. Fețele lor, brăzdate de măștile de protecție purtate permanent

Ritmul rapid în care va fi amenajată noua fabrică aduce aminte de măsurile luate în orașul Wuhan, de unde a pornit epidemia de COVID-19, unde mai multe clădiri au fost transformate în spitale pentru pacienții infectați cu coronavirus, iar două spitale au fost construite de la zero în doar câteva zile.

Producătorii de măști și alte echipamente de protecție din întreaga lume nu au reușit să facă față numărului foarte mare de cereri cauzate de răspândirea coronavirusului care a ucis peste 1.700 de oameni.

Luna trecută, un producător chinez de măști medicale care acoperă 30% din piața internă a declarat că primește zilnic comenzi de peste 5 milioane de măști, de 10 ori mai mult decât în mod normal.

Redactor: Ștefănuț Cojocaru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri