China vrea să „purifice” internetul. Va fi eliminat conținutul „nesănătos” pentru a crea „un mediu online fericit și pașnic”

Data actualizării: Data publicării:
china internet
Agenția pentru securitate cibernetică din China spune că informațiile obscene, vulgare, violente și alte informații ilegale ar trebui șterse pentru a crea o „atmosferă online pozitivă”. Foto: Profimedia Images

Cel mai important organism de reglementare în domeniul securității cibernetice din China promite să scoată conținutul „ilegal” din mediul online, ca parte a unei campanii de curățare a internetului, înaintea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, scrie CNN.

Administrația pentru Securitate Cibernetică din China a anunțat marți o campanie de „purificare” a internetului care va fi desfășurată timp de o lună și care este menită să creeze un „mediu online sănătos, fericit și pașnic”.

Puternicul organism de supraveghere al internetului, pe care președintele Xi Jinping l-a înființat în 2014 în numele protejării internetului și securității datelor din China, a legat campania sa de începutul Anului Nou Lunar.

Momentul coincide și cu debutul Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022, care vor începe pe 4 februarie. Jocurile marchează cel mai mare eveniment sportiv internațional pe care China l-a găzduit de când Xi a preluat puterea în 2012, iar guvernul chinez le-a acordat o mare importanță, Jocurile Olimpice fiind privite ca o oportunitate de a arăta lumii o China puternică și unificată.

Conform planului agenției guvernamentale, paginile siteurilor media importante, listele de căutare, ferestrele pop-up și alte pagini cu conținut informativ trebuie gestionate cu atenție pentru a prezenta „informații pozitive”. Agenția a adăugat că informațiile obscene, vulgare, violente și alte informații ilegale ar trebui șterse pentru a crea o „atmosferă online pozitivă”.

Autoritatea de reglementare a spus că va închide, de asemenea, siteurile care răspândesc „zvonuri online” și va împiedica celebritățile „ilegale și imorale” să fie promovate în online. China a pedepsit ani de zile celebritățile care s-ar fi comportat imoral, ștergându-le conținutul de pe internet. Anul trecut, de exemplu, filmele principalei actrițe chineze Zheng Shuang au fost eliminate de pe radiodifuzori și siteuri, deoarece aceasta a fost amendată cu 46 de milioane de dolari pentru evaziune fiscală.

Alte comportamente „rele” vizate de autoritățile de reglementare includ opulența promovată pe internet, excesul de mâncare sau băutură, tarotul și prezicerea viitorului.

Campania nu este o surpriză, deoarece Beijingul s-a angajat anul trecut într-o campanie de reglementare de amploare pentru a întări controlul asupra internetului și pentru a elimina conținut din spațiul online.

În iunie anul trecut, agenția de securitate cibernetică a lansat o campanie de curățare a interenetului care a vizat cultura „haotică” a fanilor celebrităților. O extindere ulterioară a regelemntărilor s-a referit la industria divertismentului, deoarece autoritățile s-au angajat să elimine conținutul „nesănătos” din programe, să interzică celebritățile cu „politică incorectă” sau „stil efeminat” și să cultive o atmosferă „patriotică”.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri