CIA încearcă să-i recruteze pe rușii furioși pe regimul de la Kremlin: „Este aceasta viața pe care ați visat-o?”

Data publicării:
Moscova la apus
Foto: Profimedai Images

Americanii au lansat o campanie online prin care încearcă să co-opteze sprijin din partea rușilor care s-au săturat regimul dictatorului Vladimir Putin. Într-un clip video în limba rusă publicat pe rețeaua Telegram, serviciul american de informații, CIA, se adresează rușilor care ar fi dispuși să spioneze împotriva regimului de la Kremlin, scrie Politico.

„Aveți informații despre economia sau despre conducerea de la vârful Federației Ruse? Luați legătura cu noi”, este mesajul americanilor pentru ruși.

„Este aceasta viața pe care am visat-o?”, se întreabă retoric un personaj din clipul video. În el apar un bărbat și o femeie, ambii birocrați cu teancuri de hârtii pe birouri, deziluzionați de viața de acasă și de la serviciu, în timp ce fundal se aude o melodie tristă.

Clipul se încheie cu momentul în care cei doi sunt contactați de CIA pe telefoanele lor.

„CIA vrea să știe adevărul despre Rusia și căutăm oameni de încredere care îl știu și ni-l pot spune”, transmite serviciul american în mesajul publicat prin video, îndemnându-i pe ruși să „contacteze în siguranță CIA”, printr-un link criptat în browserul Tor, folosit deobicei pentru a accesa internetul ascuns.

CIA caută oameni din diferite domenii, din cel militar, de informații, diplomație, științific sau tech.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri