Cine este atacatorul de la Strasbourg. Poliţia ar fi găsit grenade în casa lui în timpul unei percheziţii

Data actualizării: Data publicării:
franta

Atac armat la Strasbourg, în apropierea Târgului de Craciun. Trei oameni au murit şi cel puţin 12 au fost răniţi, după ce un bărbat a început să tragă asupra lor. Suspectul, rănit de forţele de ordine într-un schimb de focuri, a reuşit să fugă după atac, dar autorităţile au anunţat că a fost deja identificat. Este vorba despre un bărbat care are aşa-numita fişă S, întocmită pentru orice persoană considerată un risc la securitatea Franţei.

Atacatorul are 29 ani şi este născut la Strasbourg.

Presa scrie că în această dimineaţă ar fi avut loc o percheziţie la domiciliul lui, fiind suspectat într-un caz de jaf la care ar fi participat.

Poliţiştii ar fi găsit grenade în casa lui, dar informaţia nu e confirmată oficial.

Bărbatul e căutat. Cel puţin două zone apropiate centrului Strasbourgului sunt blocate. Sunt informaţii că suspectul s-ar fi ascuns într-una din clădirile din aceste zone.

Parchetul Antiterorist a fost sesizat, dar e doar una din pistele pe care merg anchetatorii.

Nu se cunosc motivele pentru care atacatorul ar fi recurs la acest gest.

Oamenii sunt sfătuiţi să rămână în case, nu mai sunt persoane pe stradă, obloanele sunt trase, autorităţile îndeamnă oamenii să rămână în case. Restaurantele în care se aflau clienţi la momentul atacului din zonă sunt închise şi vor fi evacuate când situaţia va permite.

Preşedintele francez se afla într-o întâlnire în timpul atacului, pe care a scurtat-o pentru a anunţa trimiterea ministrului de Interne la Strasbourg. Franţa este în alertă după valul de atacuri teroriste comise sau inspirate de gruparea teroristă Stat Islamic din 2015 încoace, atacuri care s-au soldat cu 240 de morţi.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri