Cine este bărbatul arestat la Cluj, aflat pe lista celor mai căutați criminali din Europa

Data actualizării: Data publicării:
Shane O'Brien se afla de mai multi ani pe lista celor mai căutați criminali din Europa
Shane O'Brien se afla de mai multi ani pe lista celor mai căutați criminali din Europa

Unul dintre cei mai căutați criminali din Marea Britanie a fost arestat la Cluj, după ani de zile în care bărbatul s-a aflat pe fugă, scăpând de fiecare dată de polițiști. Shane O'Brien, în vârstă de 31 de ani, este acuzat că l-a înjunghiat mortal pe un britanic, Josh Hanson, fără a fi provocat, în 2015, și este bănuit și de alte crime, scrie BBC News.

Shane Obrien
Shane O'Brien se afla de mai multi ani pe lista celor mai căutați criminali din Europa

Shane O'Brien a fugit de la locul crimei, care a avut loc în fața unui bar din Londra, iar Interpolul a emis o alertă roșie pe numele bărbatului. Potrivit poliției metropolitane, urmează ca acum autoritățile britanice să înceapă procedurile de extrădare pentru a-l aduce pe O'Brien înapoi în Marea Britanie.

Familia bărbatului ucis de O'Brien anunțase că oferă o recompensă de 50.000 de lire sterline oricui poate furniza informații care să ducă la prinderea criminalului. 

Shane O'Brien se afla pe lista celor mai vânați criminali a Europolului, dar și a National Crime Agency. El a fugit din Marea Britanie la scurt timp după crima comisă, cu un avion privat. În 2017, el a fost arestat în Praga, însă pentru că avea asupra lui documente italiene false, polițiștii l-au eliberat înainte să îi afle adevărata identitate.

În acest weekend, Shane O'Brien a fost prins în timp ce se plimba pe o stradă din Cluj. Autoritățile române au descoperit că britanicul avea asupra lui acte de identitate false.

„Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin cadrul biroului SIRENE din cadrul centrului de cooperare polițienească internaţională al Poliţiei Române. Bărbatul a fost capturat în mai puţin de 24 de ore de la obţinerea indiciilor cu privire la posibila lui prezență pe raza municipiului Cluj-Napoca”, a declarat Carmen Pompas, purtător decuvant IPJ Cluj.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri