Sari la conținut

Cine este bărbatul misterios din fotografia emblematică a masacrului din Las Vegas

Bărbatul aflat în centrul uneia dintre fotografiile emblematice surprinse în timpul masacrului din Las Vegas, când și-a riscat viața pentru a proteja o femeie cu propriul său corp, este un tânăr soldat din armata americană. Bărbatul a devenit un adevărat erou și exemplu de curaj când, în loc să fugă, a încercat să îi salveze pe oamenii care fugeau îngroziți de rafala de gloanțe.

Atac armat las vegas erou

Foto: Guliver/Getty Images

Matthew Cobos, un soldat american, a făcut tot posibilul pentru a o proteja pe femeie atât de gloanțe, cât și de carnagiul din jur și i-a acoperit ochii. În momentul în care a apărut imaginea, nu era clar dacă femeia a supraviețuit teribilului atac armat, în care 58 de persoane au murit și alte 507 au fost rănite. Însă fotograful David Becker, care a surprins scena, povestește că, la scurt timp, cei doi s-au ridicat de la pământ și s-au refugiat în spatele unei mașini.

Tânărul a fost identificat de un coleg militar: „Tocmai am aflat, pentru că sunt în Puerto Rico acum, însă acesta este un fost soldat din White Platoon, B TRP 2-14 CAV, Hawaii. Eroul Matthew Cobos, care a salvat vieți omenești. Sunt extrem de mândru de tine, frate! Un adevărat erou”.

Potrivit Daily Mail, după ce a dus-o pe femeie într-un loc sigur, Matthew s-a întors să ajute și alte persoane care fuseseră grav rănite. Tânărul și-a folosit cureaua pe post de garou, pentru a opri sângerarea unora dintre victime, sau și-a folosit degetele pentru a acoperi rănile provocate de gloanțe.

Matthew le-a povestit apropiaților că, în timp ce se întorcea să ajute oamenii, vedea gloanțe care ricoșau din asfalt, peste tot în jur. Tânărul a scăpat nevătămat și s-a întors teafăr la familia sa care locuiește în California.

Cobos trăiește de mai mult timp în Hawaii, unde este militar în armata americană.

Pe aceeași temă