Cine este bărbatul misterios din fotografia emblematică a masacrului din Las Vegas

Data actualizării: Data publicării:
Atac armat las vegas erou
Foto: Guliver/Getty Images

Bărbatul aflat în centrul uneia dintre fotografiile emblematice surprinse în timpul masacrului din Las Vegas, când și-a riscat viața pentru a proteja o femeie cu propriul său corp, este un tânăr soldat din armata americană. Bărbatul a devenit un adevărat erou și exemplu de curaj când, în loc să fugă, a încercat să îi salveze pe oamenii care fugeau îngroziți de rafala de gloanțe.

Atac armat las vegas erou
Foto: Guliver/Getty Images

Matthew Cobos, un soldat american, a făcut tot posibilul pentru a o proteja pe femeie atât de gloanțe, cât și de carnagiul din jur și i-a acoperit ochii. În momentul în care a apărut imaginea, nu era clar dacă femeia a supraviețuit teribilului atac armat, în care 58 de persoane au murit și alte 507 au fost rănite. Însă fotograful David Becker, care a surprins scena, povestește că, la scurt timp, cei doi s-au ridicat de la pământ și s-au refugiat în spatele unei mașini.

Tânărul a fost identificat de un coleg militar: „Tocmai am aflat, pentru că sunt în Puerto Rico acum, însă acesta este un fost soldat din White Platoon, B TRP 2-14 CAV, Hawaii. Eroul Matthew Cobos, care a salvat vieți omenești. Sunt extrem de mândru de tine, frate! Un adevărat erou”.

Potrivit Daily Mail, după ce a dus-o pe femeie într-un loc sigur, Matthew s-a întors să ajute și alte persoane care fuseseră grav rănite. Tânărul și-a folosit cureaua pe post de garou, pentru a opri sângerarea unora dintre victime, sau și-a folosit degetele pentru a acoperi rănile provocate de gloanțe.

Matthew le-a povestit apropiaților că, în timp ce se întorcea să ajute oamenii, vedea gloanțe care ricoșau din asfalt, peste tot în jur. Tânărul a scăpat nevătămat și s-a întors teafăr la familia sa care locuiește în California.

Cobos trăiește de mai mult timp în Hawaii, unde este militar în armata americană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri