Cine este femeia care a deschis focul asupra angajaților Youtube, apoi s-a sinucis

Data publicării:
Nasim Aghdam

Principala suspectă în cazul atacului din fața sediului YouTube din California era furioasă că platforma îi filtra clipurile pe care aceasta le încărca și că, din acest motiv, ea încasa mai puțini bani, relatează BBC News.

Nasim Aghdam, în vârstă de 39 de ani, a împușcat un bărbat și două femei, apoi s-a sinucis. Cele trei victime au fost rănite, iar bărbatul de 36 de ani se află la spital, în stare critică. Din primele informații obținute de anchetatori, femeia nu cunoștea victimele și ar fi tras la întâmplare.

Nasim Aghdam trăia în orașul San Diego din Califoria. Ea avea un site și un canal de Youtube, pe care posta materiale despre mai multe subiecte, printre care și mesaje care condamnau cruzimea împotriva animalelor.

Canalul ei de Youtube, Nasime Wonder1, acum șters, avea 5.000 de subscriberi, iar clipurile ei erau postate pe mai multe canale. În ianuarie 2017, ea a postat un video în care se plângea că Youtube îi filtrează clipurile și că, din această cauză, are mai puține vizionări și încasează mai puțini bani.

Tatăl ei le-a confirmat polițiștilor că Youtube nu o mai plătea pentru vizionările acumulate de clipurile sale. Cu două zile înainte de atac, tatăl ei a dat-o dispărută și le-a spus polițiștilor că e „posibil să se fi dus la Youtube, deoarece urăște compania”.

Marți, femeia s-a apropiat de o terasă de la sediul Youtube din San Bruno și a deschis focul asupra celor care se aflau în pauza de masă.

Incidentul nu a fost unul de natură teroristă, dar a provocat panică la sediul YouTube. Angajaţii au fugit din birouri şi s-au ascuns pe unde au putut.

„Am sunat la 911, dar era ocupat. Este o nebunie! Totul s-a închis!”, au relatat martorii oculari în timpul incidentului.

„Cred că a fost o armă automată. Focuri trase unul după celălalt... apoi s-a oprit şi a început iar... Apoi s-a auzit tot mai îndepărtat, cred că pleca. L-am auzit tare, apoi mai încet”, a povestit una dintre persoanele care se aflau în perimetrul respectiv.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri