Cine este misteriosul pilot care a atacat Curtea Supremă din Venezuela. A jucat într-un film

Data actualizării: Data publicării:
perez

În ultimele 24 de ore, Oscar Perez, polițistul care se presupune că a pilotat elicopterul din care mai multe grenade au fost aruncate asupra Curții Supreme din Venezuela, a devenit subiectul numărul unu pe buzele venezuelanilor.

Președintele Nicolas Maduro l-a catalogat drept terorist pe Oscar Perez, care este acum, oficial, începând de marți, cel mai căutat om din Venezuela.

BBC a realizat o „fișă” biografică a polițistului.

Potrivit sursei citate, Perez a fost, timp de 15 ani, membru al forțelor de poliție judiciară. Mass-media din Venezuela îl descrie ca fiind un agent cu o pregătire impresionantă, în calitate de șef de operațiuni al Forțelor Aeriene din Brigada de Acțiuni Speciale. Liderul de la Caracas susține că Oscar Perez ar fi lucrat cândva și ca pilot pentru fostul ministru de Justiție, Miguel Rodriguez Torres, care, potrivit lui Maduro, plănuia o lovitură de stat împotriva lui. Fostul ministru Torres a respins acuzațiile președintelui drept „prostii”.

Puterea guvernamentală spune că Perez ar fi agent CIA.

În unele filmări apărute pe rețelele de socializare, bărbatul apare dresând câini de poliție sau îmbrățișând pacienți bolnavi de cancer.

Portretul lui Perez este completat și de o mini-carieră de actor și de producător de film. În 2015, el a jucat în filmul venezuelan Suspended Death, care spune poveste unor polițiști de elită plecați într-o operațiune de salvare a victimei unei răpiri.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri