Ciucă și Ciolacu au ajuns în Coreea de Sud și au fost primiți de președintele parlamentului

Data publicării:
Ciucă și Ciolacu la dreapta și la stânga unui oficial coreean
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au ajuns, marți, în Coreea de Sud. Foto: Twitter/@GuvernulRo

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au ajuns, miercuri, la Seul și vor discuta acolo cu președintele parlamentului sud-coreean și cu prim-ministrul guvernului acestei țări, se arată într-o postare pe Twitter a Guvernului României. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Dialog important cu preşedintele Adunării Naţionale a Republicii Coreea, Kim Jin-pyo, pentru a ne atinge obiectivele parteneriatului strategic. Suntem hotărâţi să consolidăm cooperarea bilaterală româno-coreeană, să valorificăm întregul potenţial economic şi să încurajăm investiţiile în sectorul energetic”, a transmis Nicolae Ciucă, miercuri, pe pagina de Twitter a Guvernului.

În cadrul vizitei oficiale pe care o efectuează în Coreea de Sud, Ciucă va avea o întrevedere cu prim-ministrul coreean, Han Duck-soo, şi va purta discuţii la nivel înalt pe teme de interes în domeniul cooperării economice, cu accent pe zona de energie, investiţii, educaţie şi industria de apărare.

Premierul este însoţit de vicepremierul şi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ministra Educaţiei, Ligia Deca, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, ministrul Economiei, Florin Spătaru, ministrul Energiei, Virgil Popescu, directorul general al S.N Nuclearelectrica S.A., Cosmin Ghiţă, alături de o delegaţie parlamentară condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Din delegația oficială a lui Marcel Ciolacu mai fac parte deputatul PSD Alfred-Robert Simonis, lider al Grupului parlamentar PSD din Camera Deputaților, deputatul Eugen Bejinariu, preşedintele Comisiei permanente comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului în domeniul securităţii naţionale.

Vizita are loc în perioada 21 – 23 decembrie 2022.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri