Cofondatorul celei mai mari platforme ilegale de pe dark net, Hydra, a fost arestat în Rusia

Data publicării:
hackeri telefon linii de cod imagine ilustrativa
Rusia susţine că SUA şi Ucraina se află în spatele ultimelor atacuri cyber asupra site-urilor Kremlinului. Foto: Getty Images

Rusia l-a arestat pe presupusul cofondator al platformei Hydra de pe internetul subteran, la o săptămână după ce autoritățile din SUA și Germania au închis cea mai mare platformă ilegală de pe dark net din lume, relatează The Moscow Times.

Poliția germană a anunțat luna aceasta că a preluat controlul asupra serverelor Hydra din Germania și a confiscat 25 de milioane de dolari în bitcoin. Justiția din SUA a spus că Dmitri Pavlov, în vârstă de 30 de ani, este administrator al serverelor Hydra. Pavlov a susținut însă că este nevinovat.

„Suntem o companie de hosting și avem toate licențele de comunicații necesare. Nu administrăm niciun site, doar oferim servere de închiriat ca intermediari”, a declarat el pentru BBC Rusia săptămâna trecută.

Un tribunal din Moscova a decis însă ca Pavlov să fie arestat preventiv, sub acuzația de trafic de droguri pe scară largă. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă 15-20 de ani de închisoare.

Este însă puțin probabil ca Pavlov să fie extrădat în SUA, deoarece între cele două țări nu există un acord de extrădare.

Hydra facilita vânzarea de droguri, datele unor carduri de credit furate, monede false și documente de identitate false, prin intermediul rețelei de criptare Tor, încă de la înființarea sa în 2015. Ancheta polițiștilor din Germania și SUA a început în 2021.

Experții în securitate cibernetică citați de Moscow Times spun că Rusia a investigat Hydra încă de la înființarea sa și au speculat că platforma ar putea reveni online, în ciuda opririi serverelor.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri