Coincidența bizară care ar putea rezolva un caz vechi de 19 ani. Indiciul găsit pe o bancnotă

Data actualizării: Data publicării:
fetita disparuta

Cazul dispariției unei fetițe de 11 ani din Arizona, SUA, în 1999 a rămas nerezolvat. Acest lucru s-ar putea schimba însă, după ce investigatorii au descoperit un indiciu ciudat pe o bancnotă de un dolar, relatează ABC News.

Mikelle Biggs a dispărut din fața casei sale, pe 2 ianuarie 1999, iar în cei 19 ani de căutări, polițiștii au avut numeroase piste care nu au dus însă nicăieri. „Primeam informații și urmăream un fir până când ajungeam într-un punct în care nu mai aveai ce să urmărești”, spune detectivul Steve Berry.

Însă cel mai recent indiciu a apărut la aproape 3.000 de km depărtare de Mesa, localitatea din Arizona de unde a dispărut copila. Un bărbat a dat poliției, pe 14 martie, o bancnotă de un dolar, pe care erau scrise mai multe detalii legate de dispariția fetiței.

Pe bancnota emisă în anul 2009, este inscripționat cu cerneală mesajul: „Numele meu este Mikel Biggs răpită din Mesa AZ. Sunt în viață”.

„Un bărbat a venit și ne-a adus această bancnotă, pe care spune că a găsit-o în banii primiți rest de la niște cercetașe care vindeau prăjituri”, a declarat Kevin Wilkinson, șeful poliției din Neesha, Wisconsin, locul în care a fost găsită bancnota.

Wilkinson spune că nu știa de dispariția fetiței, însă a găsit informații după ce i-a căutat numele pe Google. El a contactat apoi poliția din Arizona.

„Ce e ciudat este că numele e scris greșit. Este cu siguranță ciudat și ar putea să te facă să crezi că nu este autentic. Însă de ce ai scrie asta pe o bancnotă? Despre un caz vechi de 20 de ani? Este scris de cineva care știe ceva legat de dispariție”, spune Wilkinson.

Dispariția lui Mikelle Biggs a fost intens mediatizată, în 1999. Un raport al poliției arată că fetița și sora ei mai mică așteptau mașina de înghețată în fața casei, însă fetiței mai mici i s-a făcut frig și a intrat în casă.

Ea a ieșit după 1 minut și jumătate să își cheme sora la masă, dar Mikelle dispăruse. Bicicleta fetiței a fost găsită abandonată în plină stradă, lângă banii cu care trebuia să cumpere înghețată.

„Cazul rămne activ, este încă deschis. În legătură cu bancnota, noi suntem obligați să analizăm orice indiciu. Având în vedere că e veche de 9 ani, nu avem cum să urmărim de unde provine sau prin mâinile cui a trecut”, a declarat șeful poliției din Mesa.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri