Companiile aeriene globale cer Comisiei Europene înlocuirea carantinei cu teste COVID înaintea tuturor zborurilor internaţionale

Data actualizării: Data publicării:
Oamenii asteapta in aeroport sa se imbarce in avion, pe aeroportul din Luton
Foto: Profimedia

Peste 20 de companii aeriene la nivel global au cerut marţi Comisiei Europene să introducă testarea pentru COVID-19 înainte de plecare pentru toate cursele internaţionale, înlocuind astfel carantina şi alte restricţii din cauza cărora a scăzut semnificativ numărul călătoriilor.

Pentru a salva locurile de muncă a peste 27 de milioane de persoane din acest sector, Comisia Europeană de Turism alături de alte 20 de companii și asociații aeriene au cerut Ursulei von der Leyen să introducă testarea pasagerilor la sosirea lor în Europa, în locul carantinării lor, potrivit, SchengenVisaInfo.com.

Teste rapide şi accesibile, care pot fi administrate de personalul non-medical, ar urma să fie disponibile "în următoarele săptămâni" şi ar trebui introduse conform standardelor în vigoare pe plan global, a afirmat Alexandre de Juniac, directorul general al Asociaţiei Internaţionale de Transportat Aerian (IATA), scrie Agerpres. "Nu vedem nicio soluţie alternativă care ar fi mai eficientă sau mai puţin solicitantă".

„Turismul a suferit o lovitură devastatoare din cauza crizei coronavirusului, din cauza restricțiilor insuficient coordonate de la frontiere, a scăderii încrederii călătorilor. Libertatea de mișcare și milioane de locuri de muncă din Europa sunt astăzi în pericol, iar Comisia Europeană trebuie să deschidă calea pentru restabilirea călătoriilor în UE”, a subliniat președintele Comisiei Europene pentru Turism, Luís Araújo.

IATA, care  reprezintă aproximativ 290 de companii aeriene din întreaga lume, avertiza recent că 2020 "ar putea fi cel mai rău an din istoria aviaţiei", iar companiile aeriene ar putea înregistra pierderi de 84,3 miliarde de dolari.

Editor : Iulia Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri