Comportament șocant al unor însoțitori de zbor față de un pasager: „Dacă nu știi să spui pătură în engleză, nu o primești!”

Data actualizării: Data publicării:
avion cathay pacific in zbor
Compania aeriană Cathay Pacific a anunțat că a concediat trei însoțitori de zbor după ce un pasager s-a plâns de discriminare. Foto: Profimedia

Compania aeriană Cathay Pacific a anunțat că a concediat trei însoțitori de zbor după ce un pasager s-a plâns de discriminare în timpul unui zbor din China continentală în Hong Kong, relatează CNN.

O înregistrare audio a incidentului a devenit virală săptămâna aceasta. Se aude cum un membru al echipajului pare să refuze cererea unui pasager de a i se da o pătură și îl ironizează pentru că nu știe limba engleză.

„Dacă nu poți spune pătură în engleză, nu o primești”, se aude o voce spunând în înregistrarea audio.

CEO-ul Cathay Pacific, Ronald Lam, a spus că va conduce personal un grup de lucru pentru a îmbunătăți serviciile companiei și a evita incidente similare în viitor.

„Trebuie să ne asigurăm că toți angajații Cathay Pacific trebuie să respecte în orice moment clienții din medii și culturi diferite și că oferim servicii de calitate în mod constant pe toate piețele pe care le deservim”, a spus el.

„Aș dori să reiterez abordarea noastră de toleranță zero față de orice încălcare a politicilor companiei și a codului de conduită. Nu există niciun compromis pentru astfel de încălcări”, a adăugat el.

Subiectul a fost larg dezbătut pe Weibo, o rețea socială chineză asemănătoare cu Twitter, cu un hashtag despre concedieri care a făcut 320 de milioane de vizualizări. Mulți utilizatori și-au împărtășit propriile experiene negative din timpul zborurilor companiei aeriene.

Miercuri, directorul executiv al Hong Kong-ului, John Lee, a intervenit, spunând că incidentul este „extrem de scandalos și dezamăgitor” și afectează imaginea orașului.

Incidentul a readus la suprafață vechile tensiuni dintre Hong Kong și China continentală, la doar câțiva ani după ce o criză a dus la plecarea a doi manageri de top ai companiei.

În 2019, o parte din personalul Cathay a luat parte la protestele prodemocrație din Hong Kong, forțând compania aeriană să răspundă apelurilor furioase din partea guvernului chinez. Peste o mie de angajați au participat, de asemenea, la o grevă care a dus la anularea a zeci de zboruri.

Beijingul a răspuns la acel moment spunând că nu va permite zborurilor Cathay care au în echipaj participanți la proteste să intre în spațiul aerian al Chinei. Conducerea Cathay a promis, de asemenea, că va concedia orice angajat care participă la demonstrații.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri