Conflictul SUA-Iran rămâne deschis și pe perioada pandemiei. Iranienii îi acuză pe americani de „terorism medical”

Data publicării:
Donald Trump si Ali Khamenei cross hotnews

Sancţiunile americanilor asupra Iranului în plină pandemie de COVID-19 reprezintă „terorism medical”, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Externe din Iran. Seyed Abbas Mousavi a spus că administrația americană nu este în poziţie să critice modul cum Iran a gestionat criza având în vedere eşecul propriu de gestionare a pandemiei, conform Mediafax.

Mousavi îl acuză pe Trump şi administraţia sa „de punerea în risc a sănătăţii iranienilor prin terorism economic şi medical”.

Administraţia Trump a respins în numeroase rânduri acuzaţiile aduse de oficialii iranieni, precizând că sancţiunile impuse Iranului nu împiedică aducerea de echipamente medicale. În această săptămână mai multe ţări europene au trimis echipamente medicale în Iran folosind sistemul INSTEX care permite acest lucru chiar daca ţara se află sub sancţiuni. Administrația Trump anunța în luna martie că „epidemia nu îi va salva de sancțiuni” pe iranieni.

Iranul a anunţat miercuri 138 de noi decese în ultimele 24 de ore din cauza infectării cu noul coronavirus, bilanţul total al victimelor ajungând la 3.036 în Republica Islamică.

Editor: A. D.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri