Consilierul de securitate al lui Putin spune că Rusia își va atinge obiectivele în Ucraina. „Nazismul trebuie eradicat 100%”

Data publicării:
nikolai patrusev
Nikolai Patrușev, consilierul de securitate al lui Vladimir Putin. Foto: scrf.gov.ru

Unul dintre principalii consilieri ai președintelui Vladimir Putin afirmă că Rusia își va atinge obiectivele în Ucraina, fără să fie constrânsă de termene limită. „Adevărul istoric este de partea noastră”, afirmă Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei.

„Toate obiectivele stabilite de președinte vor fi atinse. Nu se poate altfel, pentru că adevărul, incusiv adevărul istoric, este de partea noastră”, a declarat marți secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, citat de ziarul „Argumenty i Fakty”, potrivit Reuters.

„Nu urmărim termene limită”, a mai adăugat el.

Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, acțiune pe care o numește „operațiune militară specială” pentru „denazificarea” Ucrainei, însă după trei luni de război a suferit pierderi semnificative, fără a înregistra victorii majore.

„Nazismul trebuie eradicat 100% sau va renaște după câțiva ani într-o formă și mai urâtă”, a mai afirmat Nikolai Patrușev.

El a mai spus că Occidentul folosește Ucraina împotriva Rusiei, acuzații pe care le-a rostit și președintele Putin pentru a justifica conflictul.

„Scenariul ideal pentru întregul NATO, condus de Statele Unite, pare să fie un conflict fierbinte fără sfârșit”, a mai arătat Patrușev.

Nikolai Patrușev, fost director FSB, este unul dintre apropiații lui Vladimir Putin, care a lucrat cu el în KGB-ul sovietic.

În prezent este principalul consilier de securitate națională al lui Vladimir Putin și este văzut ca unul dintre apropiații care îi alimentează fobiile antioccidentale.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri