Consulul Norvegiei va fi dat afară din Rusia pentru că a spus că „urăște rușii”

Data publicării:
consulul norvegiei in rusia la receptia unui hotel
Consulul Norvegiei în Rusia, Elisabeth Ellingsen. Sursa: captură YouTube

Moscova spune că un consul norvegian, Elisabeth Ellingsen, nu mai poate rămâne în Rusia după ce a fost filmată spunând: „urăsc rușii”. Incidentul a avut loc la recepția unui hotel, relatează The Moscow Times.

„După cele întâmplate, prezența lui Elisabeth Ellingsen în Rusia este imposibilă”, a anunțat Ministerul de Externe într-un comunicat.

Declarația vine după ce Ministerul rus de Externe l-a convocat pe ambasadorul norvegian, Rune Resaland, pentru a protesta față de „remarcile rusofobe insultătoare” ale lui Ellingsen.

Aceasta a fost filmată în timpul unei izbucniri furioase, la recepția unui hotel din orașul arctic Murmansk. Înregistrarea video a fost postată în weekend de canalul Mash de pe Telegram, considerat a fi apropiat de serviciile de securitate ruse, și a stârnit un furie în Rusia.

Izbucnirea a avut loc din cauza unor nemulțumiri legate de camera unde era cazată Ellingsen.

„Urăsc rușii... Doar dați-mi o cameră... Sunt obișnuită cu camere curate, sunt din Scandinavia”, a spus Ellingsen în engleză.

Izbucnirea lui Ellingsen vine într-un moment de tensiuni între Rusia și Occident din cauza invaziei Rusiei în Ucraina, care dus la sancțiuni occidentale dure împotriva Moscovei.

Ministerul norvegian de Externe a declarat în weekend că „regretă profund” incidentul.

„Sentimentele exprimate nu reflectă politica norvegiană sau atitudinea norvegiană față de Rusia”, a spus Ministerul de Externe.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri