Contra-cronometru. Turcia construieşte tribunale noi pentru miile de pucişti

Data publicării:
erdogan in birou

Guvernul turc ar putea fi nevoit să construiască tribunale noi pentru a face faţă numărului uriaş de procese deschise după tentativa de lovitură de stat din luna iulie, a declarat miercuri ministrul de Justiţie, Bekir Bozdag, potrivit News.ro.

erdogan in birou

Numărul celor arestaţi după puciul eşuat din vară a ajuns deja la 32.000. O nouă sală de judecată se află deja în construcţie în oraşul Sincan, în apropiere de Ankara, a precizat Bozdag. “Vom construi tribunale noi, după cum va fi nevoie (…). Unii suspecţi vor fi inculpaţi pentru apartenenţă la o grupare teroristă organizată”, a adăugat el. Oficialul a spus că nu se aşteaptă la procese în masă, cu „mii de acuzaţi” şi a afirmat că o parte dintre cei aflaţi în închisoare pentru presupuse legături cu Gulen ar putea fi eliberaţi pe măsură ce avansează procesele.

Autorităţile au reţinut sau demis oameni din administraţiile locale, armată, presă şi sistemul judiciar şi au cerut Statelor Unite să îl extrădeze pe clericul de opoziţie Fethullah Gulen, pe care îl acuză că a organizat tentativa de puci. Gulen, fost aliat al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, în prezent considerat terorist de Ankara, neagă orice implicare în puciul care s-a soldat cu peste 240 de morţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri