Copil ucis în bătaie de profesorul său, în India, din cauza unei greșeli de ortografie

Data actualizării: Data publicării:
imagine cu caracter ilustrativ baiat care se fereste sa nu fie lovit
FOTO: Profimedia Images

Un copil din India a murit, luni, după ce a fost bătut la școală de un profesor. Potrivit familiei, dascălul a devenit violent după ce copilul a făcut o greșeală de ortografie, scrie Reuters.

Familia unui adolescent indian din cea mai joasă castă socială hindusă a reclamat faptul că elevul a murit luni după ce a fost bătut cu un băț de un profesor pentru că a făcut o greșeală de ortografie în timpul orei. Poliția a anunțat că a deschis o investigație.

Rudele lui Nikhit Kumar, în vârstă de 15 ani, au declarat că băiatul a fost declarat decedat de către medici în districtul Auriya din nordul statului Uttar Pradesh, la 19 zile după ce profesorul său i-a aplicat pedeapsa corporală în campusul unei școli private.

„La început, nepotul meu a fost bătut cu brutalitate de către profesor și apoi a fost abuzat, deoarece suntem daliți", a declarat Rishi Kumar, un unchi al băiatului.

Comunitatea Dalit se află pe cea mai joasă treaptă a sistemului indian de caste hinduse. Șeful poliției din districtul Auriya a declarat că familia a înregistrat o plângere penală și că medicii efectuează o autopsie pentru a confirma cauza morții tânărului.

„Poliția încearcă să dea de urma profesorului, deoarece acesta a dispărut", a declarat Charu Nigam, șeful poliției districtuale.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri