„Copilotul meu tocmai a sărit din avion”. „Ăăă, recepționat”. Noi detalii despre bizarul incident aerian din SUA, de zilele trecute

Data actualizării: Data publicării:
av
Avionul, căruia îi lipsea roata din dreapta a trenului de aterizare, a reușit o aterizare forțată pe iarba aeroportului Raleigh-Durham. Captură foto: Twitter/Manu Gomez

Înregistrarea audio a momentului în care un avion a aterizat forțat zilele trecute în Carolina de Nord, SUA, fără copilot la bord a fost publicată online. În înregistrare se aude dialogul halucinant dintre pilot și turnul de control al aeroportului internațional Raleigh-Durham. Pilotul încearcă să explice turnului de control că a rămas fără copilot, care s-a aruncat din avion fără parașută, înainte ca avionul să aterizeze forțat din cauza unei defecțiuni la trenul de aterizare, informează publicația The Drive.

Nu sunt cunoscute circumstanțele sau motivele care l-au determinat pe copilot să părăsească avionul de tipul CASA CS-212 Aviocar. Modelul este unul de transport ușor, care este prevăzut inclusiv cu o mică rampă în partea din spate spate, care se deschide spre exterior, ceea ce îl face extrem de popular pentru pasionații de parașutism sportiv.

Avionul, cu număr de înmatriculare N497 CA, și-a pierdut trenul de aterizare dreapta în condiții încă necunoscute (o posibilă aterizare „touch and go” e una din variantele vehiculate) și a fost direcționat către aeroportul Raleigh-Durham pentru o aterizare de urgență.

„Tipul efectiv s-a aruncat din avion fără parașută”

În discuțiile cu turnul de control, avionul are indicativul „Shady 02”.

Pilotul (P): Turnul de control Raleigh (TCR), Shady 02

TCR: Shady 02, Raleigh

P: Copilotul meu tocmai a sărit din avion.

TCR: Shady 02, ce?

P: Pur și simplu a dispărut din spatele avionului.

TCR: Deci nu mai aveți acum un copilot, domnule?

P: Nu, tocmai a sărit din avion.

TCR: Ăăă, recepționat.

P: Vreți să survolez zona unde a căzut?

TCR: Ăăă, poți repeta?

P: Vreți să survolez zona, sau continuați să mă urmăriți?

TCR: Continuăm să te urmărim, dar ai nevoie de ceva?

P: Nu, tipul efectiv s-a aruncat din avion fără parașută.

Șapte secunde de tăcere.

TCR: Shady 02, vrei să faci ceva, să survolezi, sau să...

P: Nu, trebuie să aterizez. Pur și simplu v-am înștiințat că o să descoperiți un cadavru undeva în zona deasupra căreia v-am apelat. Pur și simplu s-a aruncat din avion.

TCR: Recepționat, continuă pe cursul 0-5-0.

P: Recepționat, 0-5-0, 0-2.

Înregistrarea audio poate fi ascultată, în original, aici.

Avionul a reușit în cele din urmă să aterizeze de urgență pe iarba aeroportului internațional Raleigh-Durham.

Copilotul era în vârstă de 23 de ani

Corpul bărbatului despre care se crede că ar fi fost copilotul avionului a fost recuperat în Fuquay-Varina cu puțin timp înainte de ora 19:00, potrivit unui purtător de cuvânt al serviciilor de urgență din Wake County.

Un localnic i-a alertat pe ofițerii care verificau zona că a auzit un sunet ciudat și puternic în curtea din spatele casei. Copilotul a fost identificat drept Charles Hew Crooks, în vârstă de 23 de ani, potrivit poliției din Fuquay-Varina.

Autoritățile trebuie să determine acum dacă Crooks a sărit sau a căzut din avion. Bărbatul nu purta parașută când corpul său a fost descoperit de polițiști.

Este posibil ca, în timpul zborului, copilotul Crooks să fi încercat să repare roata defectă de la trenul de aterizare atunci când a căzut din avion, dar autoritățile iau în considerare și varianta în care copilotul s-a aruncat din aeronavă în mod voluntar.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri