Coreea de Nord a lansat 8 rachete într-o oră, la o zi după ce SUA și Coreea de Sud au avut exerciții militare comune

Data actualizării: Data publicării:
Coreea de Nord a publicat fotografii despre care spune că au fost făcute în timpul testării celei mai puternice rachete din ultimii 5 ani.
Test balistic în Coreea de Nord. Foto: Profimedia

Coreea de Nord a lansat 8 rachete balistice cu rază scurtă de acțiune în interval de o oră, în apele din largul coastei sale de est, a anunţat duminică armata sud-coreeană. Acesta este cel mai recent dintr-o serie lungă de teste și are loc la o zi după ce SUA și Coreea de Sud au desfășurat exerciții navale comune, relatează The Guardian.

„Coreea de Nord a lansat rachete balistice neidentificate în Marea de Est”, a anunțat Statul Major Interarme din Coreea de Sud, referindu-se la Marea Japoniei, potrivit Agerpres.

Sâmbătă, portavionul american cu propulsie nucleară USS Ronald Reagan a încheiat un exercițiu naval de trei zile împreună cu Coreea de Sud în Marea Filipinelor.

Phenianul şi-a intensificat eforturile pentru a-şi îmbunătăţi programul de arme în acest an, în pofida sancţiunilor economice dure.

Liderii americani şi sud-coreeni avertizează de săptămâni întregi că regimul lui Kim Jong Un ar putea efectua un al şaptelea test nuclear.

În mai, Phenianul a testat trei rachete, între care Hwasong-17, care ar putea fi cea mai mare rachetă balistică intercontinentală a sa. Acea lansare a avut loc la câteva zile după ce preşedintele american Joe Biden a vizitat Coreea de Sud, unde s-a întâlnit cu omologul său Yoon Seok-youl, recent ales.

Coreea de Nord, afectată de un puternic val epidemic de COVID-19, a reluat construcţia unui reactor nuclear, suspendată de mult timp, arată noi imagini din satelit.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri