Coreea de Nord a mobilizat armata pentru a se „lupta” cu Covid-19

Data publicării:
Militari și camioane militare pe o stradă
Regimul de la Phenian a defășurat armata pe străzi pentru a aduce sub controlul focarul de Covid care afectează țara. Foto: Profimedia Images

Coreea de Nord și-a mobilizat armata pentru a ajuta la distribuirea de medicamente anti-Covid și a desfășurat peste 10.000 de angajați sanitari pentru a descoperi potențiale cazuri, în condițiile în care se confruntă cu „primul” său val de infectări, a anunțat presa de stat de la Phenian, citată de Reuters.

Coreea de Nord, țara care nu a raportat nicio infectare și niciun deces până de curând, a recunoscut, săptămâna trecută, că se confruntă cu o criză majoră din cauza unui val de infectări și decese, alimentând noi îngrijorări cu privire la o criză umanitară majoră în condițiile în care țara extrem de săracă și de izolată nu are vaccinuri și nici o infrastructură medicală modernă pentru a face față pandemiei.

Autoritățile nord-coreene au raportat 269.510 noi cazuri, fapt ce aduce totalul infectărilor la peste 1,4 milioane. Luni seară, numărul deceselor ajunsese la 56, conform presei de stat de la Phenian.

Dictatorul nord-coreean a ordonat desfășurarea unei „forțe puternice” a diviziei medicale a armatei pentru a ajuta la distribuirea de medicamente în capitala țării, epicentrul epidemiei.

Conform presei de stat, misiunea armatei este să „dezamorseze criza de sănătate publică” din Phenian.

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că virusul se poate răspândi rapid în Coreea de Nord, țară care nu a avut un program de vaccinare și a refuzat ajutorul internațional atunci când i-a fost oferit.

Anul trecut, Kim Jong-un a refuzat o livrare de vaccinuri gratuite din partea programului Covax, motivând că țara sa „nu are nevoie de ele” și spunând că „lupta cu pandemia o duce în felul nostru”.

Și Coreea de Sud s-a oferit să ajute cu medicamente, vaccinuri, măști, teste, dar și cu cooperare tehnică, însă Nordul nici măcar nu a răspuns mesajului trimis de la Seul.  

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri