Coreea de Nord a oprit brusc importurile de echipamente medicale anti-Covid din China

Data publicării:
Kim Jong-un într-o farmacie, purtând mască de protecție
Kim Jong-un inspectează o farmacie de la Phenian. Foto: Profimedia Images

Coreea de Nord a oprit brusc toate importurile de consumabile și alte provizii medicale anti-Covid din China în luna mai, după ce a primit un număr mare de astfel de bunuri între ianuarie și aprilie, relatează Reuters.

Conform datelor făcute publice de Beijing, importurile nord-coreene s-au oprit brusc în luna mai, după ce, anterior, Coreea de Nord a cumpărat un număr mare de măști de protecție, ventilatoare sau termometre.

Conform informațiilor date de presa de stat din Coreea de Nord, numărul de cazuri de „febră” a început să scadă de la mijlocul lunii mai, de când regimul Kim a recunoscut că se luptă cu o epidemie serioasă.

În luna mai, Coreea de Nord nu a mai importat măști, termometre, mânuși de cauciuc, ventilatoare sau vaccinuri din China, deși în lunile anterioare achizțiionase 10,6 milioane de măști, aproape 95.000 de termometre și 1.000 de ventilatoare neinvazive.

Per total, exporturile chineze spre Coreea de Nord s-au prăbușit cu 85,2% în mai, coborând de la 98,1 milioane de dolari în aprilie, la 14,51 milioane în mai.

Și Coreea de Sud și Statele Unite s-au oferit să ofere ajutoare, inclusiv livrări de vaccinuri, însă regimul de la Phenian nu a răspuns.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri