Coreea de Nord a recunoscut independența regiunilor Lugansk și Donețk. Este a treia țară după Rusia și Siria

Data publicării:
profimedia-kim jong un
Coreea de Nord a recunoscut independența republicilor separatiste din estul Ucrainei. Foto: Profimedia Images

Coreea de Nord a recunoscut așa-zisele Republici Populare Donețk și Lugansk, fiind a treia țara care face asta, după Rusia și Siria. 

„Este o altă victorie pentru diplomația noastră”, a declarat miercuri liderul autoproclamatei regiuni Donețk. „Această decizie politică va deveni baza dezvoltării ulterioare a relațiilor în sfera economică. Parteneriatul bilateral va spori geografia comerțului pentru întreprinderile din statele noastre. Sunt sigur că ne așteaptă o cooperare activă și fructuoasă”, a scris Denis Pușilin pe canalul său de Telegram.

Ulterior, ambasadorul Republicii Donețk în Rusia, Olga Makeeva, s-a întâlnit și cu ambasadorul Coreei de Nord în Federația Rusă Sin Hong-Chul, în timpul căreia diplomatul coreean a înmânat reprezentantului republicii un document privind recunoașterea independenței RPD de către RPDC.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Siria a recunoscut oficial independenţa şi suveranitatea celor două regiuni separatiste Lugansk şi Doneţk din estul Ucrainei, pe 29 iunie.

Președinția siriană și-a afirmat intenția de a construi relații cu cele două republici separatiste în februarie.

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri