Coreea de Nord a tras o rachetă balistică intercontinentală spre Marea Japoniei înainte de vizita președintelui sud-corean la Tokyo

Data publicării:
O rachetă balistică este lansată de Coreea de Nord
Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică în Marea Japoniei. Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia Images

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică intercontinentală spre Marea Japoniei, joi dimineaţă, cu câteva ore înainte de vizita preşedintelui sud-coreean Yoon Suk Yeol la Tokyo, a anunţat într-un comunicat Statul Major interarme sud-coreean, informează Agerpres.

"Armata noastră a detectat o rachetă balistică cu rază lungă de acţiune trasă din zona Sunan, Phenian", se arată în comunicat.

Racheta, trasă într-un unghi înalt, a zburat 1.000 de kilometri în 70 de minute, înainte de a ateriza în mare, în afara zonei economice exclusive a Japoniei, a declarat armata sud-coreeană.

Nu au existat pagube, a transmis şi ministerul japonez al Apărării.

Este a partra rachetă balistică lansată în decursul unei săptămâni de Coreea de Nord înainte de întâlnirea dintre președintele Coreei de Sud și premierul Japoniei, Fumio Kishida, care va avea loc astăzi.

Însă celelalte trei rachete balistice au fost cu rază scurtă de acțiune, iar cea de azi cu rază lungă de acțiune.

O astfel de rachetă a fost lansată şi luna trecută, o acţiune care a provocat o reuniune de urgenţă a ONU şi o condamnare din partea statelor G7.

Potrivit experţilor militari, rachetele cu rază lungă de acţiune ale Coreei de Nord pot atinge acum teritoriul american.

În cadrul întâlnirii dintre președintele Yoon Suk Yeol și premierul Fumio Kishida, prima la acest nivel în ultimii 12 ani, cei doi oficiali vor discuta tocmai despre programul de înarmare al Coreei de Nord.

Autoritățile de la Seul și-au consolidat cooperarea în domeniul apărării și cu Washingtonul, în contextul ameninţărilor militare şi nucleare tot mai mari din partea Coreei de Nord, care şi-a înmulţit testele de arme în ultimele luni.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri