Coreea de Nord amenință cu represalii după reuniunea de urgență a Consiliului de Securitate: „O încălcare nerușinată a suveranității”

Data publicării:
Un bărbat privește spre un televizor în care apare lansarea unei rachete balistice
Lansarea rachetei așa-zis „hipersonice”, difuzată la televiziunile de știri din Seul. Foto: Profimedia Images

Coreea de Nord a acuzat, duminică „standarde duble” din Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite după criticile internaționale asupra testelor sale balistice și de armament și a amenințat cu represalii dacă „îi va mai fi încălcată suveranitatea”, relatează Reuters.

Reacția din partea regimului de la Phenian vine după ce Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit de urgență în spatele ușilor închise, vineri, pentru a discuta cele mai noi teste balistice efectuate de armata nord-coreeană.

Jo Chol Su, directorul departamentului pentru organizații internaționale din ministerul de externe nord-coreean spune că întâlnirea Consiliului de Securitate „reprezintă ignoranță și o încălcare nerușinată a suveranității Coreei de Nord”, dar și „provocare serioasă și de netolerat”.

Jo a acuzat Consiliul de standarde duble pentru că „nu spune nimic legat de exercițiile militare ale SUA cu aliații lor, dar are probleme cu activitățile de auto-apărare ale Coreei de Nord”.

„Este o respingere a imparțialității, obiectivității și echilibrului, o evidentă manifestare a dublului standard”, a spus oficialul nord-coreean.

El a amenințat Consiliul cu „consecințele încălcării repetate a suveranității” țării sale.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri