Sari la conținut

Coreea de Nord amenință din nou SUA: „America se va transforma într-o grămadă de cenușă”

O confruntare militară cu Phenianul va împinge, „în mod inevitabil”, Statele Unite la „autodistrugere”, se arată într-un articol publicat, miercuri, în ziarul guvernului nord-coreean Minju Choson.

Ziarul avertizează că Phenianul are puterea de iniția „o contralovitură puternică” ce va transforma America „într-o grămadă de cenușă”.

Coreea de Nord a criticat duminică manevrele militare ale SUA și Coreei de Sud, acuzând Washingtonul și Seulul că duc riscul unui război nuclear în Peninsula Coreea către un „punct critic”.

„Nu vă jucați cu focul pe un butoi de pulbere”, a avertizat cotidianul nord-coreean Rodong într-un editorial în care acuză Washingtonul și Seulul că sporesc presiunea prin manevre militare comune.

Cei doi aliați au făcut sâmbătă o demonstrație a puterii lor de foc, fapt rar, în condițiile în care tensiunile cresc în peninsulă după primul test cu rachetă balistică intercontinentală (ICBM) efectuat de către Coreea de Nord la 4 iulie.

Testul, care a reprezentat o încălcare a rezoluțiilor ONU, a provocat îngrijorare în cadrul comunității internaționale în măsura în care o astfel de rachetă ar fi capabilă să lovească teritoriul american până în Alaska.

Manevrele americano-coreene efectuate sâmbătă s-au dorit a fi un „răspuns sever” la potențiale lansări de rachete de către Nord. Două bombardiere americane au distrus, în cadrul manevrelor, baterii de rachete „inamice” și avioane sud-coreene au lansat tiruri de precizie împotriva unor posturi de comandă de la sol.

Pe aceeași temă

Povara datoriilor revine

MUNCHEN - Creșterea economică globală accelerează. Dar, înainte să deschidem șampania, trebuie să admitem că sporirea...