Coreea de Nord critică SUA pentru retragerea din Acordul de la Paris: "Este culmea egoismului"

Data publicării:
Daily Life In Pyongyang
Foto: Gulliver/GettyImages

Decizia președintelui Donald Trump de a retrage SUA din Acordul de la Paris pentru reducerea emisiilor de carbon a fost criticată de numeroși lideri importanți ai lumii, iar guvernul de la Phenian a transmis un mesaj tranșant, în care îl numește pe Trump "un egoist" pentru decizia luată, relatează CNN.

Daily Life In Pyongyang
Foto: Gulliver/GettyImages

Un comunicat de presă al nord-coreenilor susține că decizia Washingtonului reprezintă "culmea egoismului și decăderea morală, pentru că își urmăresc doar binele propriu, chiar dacă acest lucru va costa scump întreaga planetă".

"Această decizie egoistă nu numai că va avea consecințe grave față de eforturile internaționale pentru a proteja mediul înconjurător, dar pune în pericol și alte zone", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului pentru Afaceri Externe nord-coreean.

Coreea de Nord și-a făcut un obicei din a critica orice mișcare sau decizie luată de Statele Unite, iar mesajele dure la adresa Washingtonului apar săptămânal. Pe lista semnatarilor Acordului de la Paris se numără și Coreea de Nord, care a declarat război oricăror acțiuni de despădurire și a început să investească în tehnologii pentru producerea energiei regenerabile, în special în hidroelectricitate.

Coreea de Nord este una dintre țările preocupate de protejarea mediului înconjurător, însă acest lucru se întâmplă deoarece statele sărace sunt cele mai vulnerabile în fața schimbărilor climatice, care scad producția de alimente, apă și energie.

De asemenea, Coreea de Nord a fost lovită în trecut de foametea cauzată de secetele îndelungate și se estimează că milioane de nord-coreeni au murit de foame.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri