Galerie Foto Coreea de Nord recunoaște că a testat din nou o rachetă hipersonică, sub privirile lui Kim Jong Un

Data publicării:
test cu racheta balistica coreea de nord
Liderul nord-coreean Kim Jong Un asistă la lansarea unei rachete balistice. Foto: Profimedia Images

Coreea de Nord recunoaște că a efectuat un alt test cu rachete hipersonice, sub supravegherea liderului Kim Jong Un, după ce armata sud-coreeană a anunţat marţi că Phenianul a lansat un proiectil neidentificat, la mai puţin de o săptămână după ce Coreea de Nord a informat că a testat o rachetă hipersonică. 

Presa de stat a declarat că racheta lansată marți a făcut o întoarcere cu succes înainte de a-și atinge ținta în mare, la aproximativ 1.000 km distanță. La test a participat și Kim Jong Un, fiind publicate mai multe imagini cu liderul nord-coreean. Prezența sa ar putea indica faptul că tehnologia s-a îmbunătățit, spun analiștii consultați de BBC.

Cea mai recentă intensificare a testelor cu rachete hipersonice pare să susțină obiectivele declarate de Anul Nou de Kim Jong Un, care a promis că va consolida capacitățile de apărare ale Coreei de Nord.

Cel de al treilea test a venit în momentul în care șase țări - inclusiv SUA - au emis o declarație comună prin care condamnă testul de săptămâna trecută, îndemnând Nordul să-și înceteze „acțiunile de destabilizare” în regiune.

Citește și Mai multe avioane americane au fost oprite la sol după ce NORAD a anunțat testul balistic al Coreei de Nord

Armata din Coreea de Sud a minimizat inițial afirmațiile Nordului privind rachetele hipersonice, dar ulterior a declarat că au fost observate „îmbunătățiri” față de testele anterioare.

Este pentru prima dată din martie 2020 când se știe că liderul nord-coreean a participat la o lansare de rachetă, iar publicitatea în jurul apariției sale este semnificativă, spun analiștii.

Coreea de Nord se alătură unui număr mic de țări, inclusiv Statele Unite și China, în încercarea de a dezvolta rachete hipersonice.

Coreea de Nord a testat o rachetă balistică în prezența liderului Kim Jong Un. Foto: Profimedia Images
Coreea de Nord a testat o rachetă balistică în prezența liderului Kim Jong Un. Foto: Profimedia Images

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri