Coreea de Nord susține că racheta balistică testată recent a fost lansată de pe un submarin

Data publicării:
Colaj foto racheta lansată de pe submarin
Coreea de Nord a efectuat al doilea test balistic cu rachetă lansată de pe submarin. Primul a fost efectuat în 2016 (Foto: Profimedia Images)

Coreea de Nord a confirmat, miercuri, că a efectuat un nou test balistic, lansând o rachetă de pe un submarin, relatează CNN. Autoritățile sud-coreene anunțaseră, marți, că au detectat lansarea unei rachete de tip SLBM.

Agenția de presă nord-coreeană a anunțat că racheta a fost lansată de pe submarinul „8.24 Yongung”, același de pe care a fost efectuat si primul test cu rachetă de submarin, în 2016.

Regimul de la Phenian susține că a testat „o mulțime de tehnologii de ghidare și control care vor contribui masiv la aducerea tehnologiei țării la un nivel înalt și vor accentua capacitățile submarine ale flotei noastre”.

Citiți și: Cum se mai distrează Kim Jong Un. Soldații nord-coreeni, puși să spargă plăci de beton cu capul, spre satisfacția liderului suprem

Marți, și Japonia și Coreea de Sud au spus că au detectat lansarea unei rachete balistice în apropierea orașului port Sinpo.

Miercuri, Consiliul de Securitate ONU va avea, din nou, o întâlnire cu ușile închise pentru a discuta situația legată de Coreea de Nord. Conform legii internaționale Phenianul nu are dreptul să testeze arme nucleare sau rachete balistice.

Astfel de întâlniri la ONU nu au avut efect, până acum, în situația în care China și Rusia se folosesc de puterea de veto pentru a opri rezoluțiile sau deciziile împotriva regimului Kim. La ultima astfel de întâlnire, cele două țări au blocat o declarație comună împotriva testelor făcute de Phenian. Atunci, Coreea de Nord a calificat reuniunea de urgență drept o „încălcare nerușinată a suveranității” sale.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri