UPDATE. Accident suspect în Coreea de Nord, cu număr mare de victime

Data actualizării: Data publicării:
provinci nord

Zeci de turişti chinezi au fost implicaţi într-un accident grav în Coreea de Nord, relatează BBC. Accidentul a stârnit multe curiozități din prisma faptului că autoritățile nu au dat informații oficiale decât foarte târziu.

Actualizare 13:00. Cel puțin 36 de oameni au murit în urma acestui grav accident, au anunțat autoritățile chineze. Inițial, Beijingul a informat doar că sunt multe victime. Dintre decedați, patru sunt nord-coreeni și 32 sunt cetățeni chinezi ce se presupune că sunt turiști.

VIDEO. Accidentul din Coreea de Nord, prima filmare de la fața locului


Citește și ”Reîncepe războiul Iohannis - Dragnea. Cine este arma secretă a președintelui”

Potrivit acestuia, diplomaţi chinezi au fost trimişi urgent la locul accidentului, care s-a produs duminică seara în provincia Hwanghae de Nord.

Ministerul nu a comunicat câţi oameni au fost răniţi sau au decedat. 

Presa internațională relatează însă că ar fi vorba despre un autocar plin cu turiști, care ar fi căzut de pe un pod. Cel puțin 30 de oameni și-ar fi pierdut viața.

Televiziunea de stat chineză a informat despre acest accident pe Twitter, însă mesajul a fost șters la scurt timp. Mai târziu, televiziunea chineză a difuzat imagini cu un autobuz albastru prăbuşit şi cu roţile în aer, totul întâmplându-se pe un fond de întuneric şi ploaie puternică.

Potrivit cifrelor oferite de un think-tank din Coreea de Sud, turismul generează anual circa 35 de milioane de euro pentru Coreea de Nord. Aproximativ 80 la sută dintre turiști sunt chinezi.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri