Coreea de Nord a executat în fața plutonului un angajat guvernamental suspectat de coronavirus, care a încălcat regulile de carantină

Data publicării:
Coreea de Nord, măsuri preventie coronavirus
FOTO: donga.com

Un oficial din Coreea de Nord, angajat într-o structură de administrare a comerțului, a fost dus în fața plutonului de execuție și ucis pentru că ar fi sfidat ordinele de carantină privind coronavirusul, în timp ce un oficial din cadrul Agenției Naționale de Securitate a fost condamnat la muncă silnică pentru o faptă similară.

Funcționarul guvernametal comercial fusese plasat în carantină după întoarcerea în țară din China, potrivit publicației sud-coreene The Dong-a Ilbo.

După ce lucrătorul guvernamental a fost surprins mergând la o baie publică, a fost arestat și împușcat imediat, au declarat surse nord-coreene pentru publicația din sud.

Un alt funcționar, care lucra la Agenția Națională de Securitate, a fost dus să lucreze la o fermă de stat, pentru că a ascuns o călătorie recentă în China.

Guvernul nord-coreean susține că nu există cazuri de coronavirus în interiorul granițelor sale, dar acest lucru nu a fost verificat în mod independent.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Afirmația a fost întâmpinată cu scepticism de către cei din afară, având în vedere faptul că țara are o frontieră comună cu China, unde au fost confirmate zeci de mii de cazuri.

Autoritățile nord-coreene au transmis că nu există cazuri de coronavirus, dar suntem reticenți cu astfel de afirmații", a declarat Bir Mandal, de la comisia pentru alimentație și agricultură din cadrul ONU.

Presa din Coreea de Nord a scris, totuși, că unii cetățeni au fost plasați în carantină, iar autoritățile au luat măsuri de prevenție, între care închiderea frontierei cu China și interzicerea accesului în țară a turiștilor străini.

Însă presa din Coreea de Sud, care citează surse din nord, vorbește despre persoane infectate, după ce s-au întors din China, și chiar decese.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri