Coreea de Nord a lansat un nou tir cu rachete

Data actualizării: Data publicării:
test coreea de nord racheta
Test balistic în Coreea de Nord. Foto: KCNA

Coreea de Nord a lansat, sâmbătă, mai multe rachete cu rază scurtă de acțiune de pe coasta estică a țării, din peninsula Hodo. Rachetele, cu rază scurtă de acțiune, au zburat între 70 și 200 de kilometri și apoi s-au prăbușit în apă. Autoritățile din Coreea de Sud și Statele Unite analizează detaliile acestui nou test nord-coreean cu rachete, relatează CNN.

test coreea de nord
Coreea de Nord a procedat sâmbătă la un tir cu rachete cu rază scurtă de acțiune lansate de pe coasta estică a țării. Rachetele au căzut în mare

Potrivit experţilor, zona aleasă pentru lansare are un rol important în schema testărilor nord-coreene de rachete şi proiectile şi a mai fost utilizată pentru lasarea armelor cu rază lungă de acţiune,

Tirul cu rachete vine după ce luna trecută Phenianul a anunțat că liderul nord-coreean Kim Jong-un a supravegheat personal testarea unei noi arme tactice teleghidate.

Gestul este de natură să tensioneze și mai mult relațiile dintre Coreea de Nord și Statele Unite și vine la nici două săptămâni după ce Kim Jong-un s-a întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin.

Pe de altă parte, ONU a anunțat vineri că în Coreea de Nord rațiile de hrană pentru populație s-au redus la 300 de grame de mâncare pe zi pe cap de locuitor și ar putea fi scăzute și mai drastic, după ce țara se confruntă cu cea mai slabă recoltă din ultimii 10 ani.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri