Donald Trump, mesaj extrem de dur către Coreea de Nord: „Nu ne subestimați”

Data publicării:
Donald Trump Is Sworn In As 45th President Of The United States
Foto: Gulliver/Getty Images

Președintele american Donald Trump a adresat miercuri la Seul un avertisment „dictaturii crude” de la Phenian, îndemnând-o să nu subestimeze niciodată determinarea Statelor Unite și a aliaților acestora, relatează Agerpres.

Donald Trump Is Sworn In As 45th President Of The United States
Foto: Gulliver/Getty Images

„Toate națiunile responsabile trebuie să își unească forțele pentru a izola regimul brutal din Coreea de Nord”, a declarat Donald Trump de la tribuna Adunării Naționale sud-coreene.

„Nu puteți sprijini, nu puteți aproviziona, nu puteți accepta”, a adăugat el, citând China și Rusia, doi aliați tradiționali ai Phenianului.

„Nu ne subestimați, nu ne puneți la încercare. Ne vom apăra securitatea comună, prosperitatea noastră comună și libertatea noastră sfântă”, a mai spus președintele Statelor Unite la adresa Coreei de Nord în fața parlamentului de la Seul. 

„Vremea forței a venit”, a mai spus liderul administrației de la Casa Albă, într-un discurs deosebit de incisiv care a contrastat cu tonul mult mai reținut adoptat cu o zi înainte.

Donald Trump a început marți prima sa vizită oficială în Coreea de Sud, după luni de degradare continuă a situației din Peninsula Coreeană. Cauza o constituie intensificarea programelor militare ale Phenianului, care a realizat în septembrie cel de-al șaselea test nuclear, cel mai puternic de până acum, și a testat mai multe rachete susceptibile potențial să atingă teritoriul american.

„Nu vom lăsa ca orașele americane să fie amenințate cu distrugerea. Departe de a garanta egalitatea cetățenilor săi, această dictatură crudă îi măsoară, îi notează și îi clasifică în funcție de criterii arbitrare legate de fidelitatea lor față de stat”, a mai spus președintele american.

„Armele pe care le dobândiți nu vă întăresc securitatea. Ele expun regimul vostru unui mare pericol. În pofida tuturor crimelor pe care le-ați comis împotriva lui Dumnezeu și a omului, vă vom oferi un drum către un viitor mai bun”, a declarat Donald Trump în ceea ce a prezentat ca un mesaj direct liderului nord-coreean, Kim Jong-Un.

Donald Trump a afirmat marți că s-au înregistrat „multe progrese” în dosarul nuclear nord-coreean, fără să ofere precizări. El a mai spus că omologul său chinez, Xi Jinping — pe care urmează să îl întâlnească miercuri în țara sa—, „a fost într-adevăr foarte, foarte util”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri