Kim Jong-un: Am tot timpul butonul nuclear pe birou

Data actualizării: Data publicării:
kim jong un tribuna

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a început anul cu ameninţări la adresa Statelor Unite. Într-un discurs televizat, el a spus că are în permanenţă pe birou butonul nuclear.

În 2017, Coreea de Nord a făcut teste cu rachete balistice intrecontinentale, precum şi cel de-al şaselea şi cel mai puternic test nuclear, sfidând toate avertismentele şi sancţiunile internaţionale. Pentru noul an, dictatorul de la Phenian şi-a propus să înceapă producerea în masă de focoase nucleare pentru rachete.

„Statele Unite nu vor putea niciodată să pornească un război împotriva mea şi a ţării mele. Întreg teritoriul Statelor Unite se află în raza de acţiune a armelor noastre nucleare, iar butonul nuclear este tot timpul pe biroul meu. Aceasta este realitatea, nu o ameninţare. Anul acesta ne vom concentra pe producerea în masă a focoaselor nucleare şi a rachetelor balistice şi să accelerăm instalarea lor”, a anunțat liderul nord-coreean în alocuțiunea de Anul Nou.

Întrebat dacă va răspunde amenințării lui Kim, președintele american Donald Trump a spus: „Vom vedea, vom vedea”, scrie BBC. Președintele se află la reședința sa din Florida, unde petrece Anul Nou.

Pe de altă parte, Kim Jong-un a făcut un gest de bunăvoință în direcția Coreei de Sud, sugerând că este „deschis unui dialog” și a anunțat că Phenianul va trimite echipă care să reprezinte țara la Jocurile Olimpice de iarnă găzduite de Coreea de Sud.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri