Kim Jong-Un, întâmpinat cu onoruri militare și covor roșu la sosirea în Rusia. Liderul nord-coreean se întâlnește cu Putin

Data actualizării: Data publicării:
Inter-Korean Summit 2018
FOTO: Getty Images

Trenul care l-a transportat de la Phenian pe Kim Jong Un a sosit miercuri la Vladivostok, în Extremul Orient al Rusiei, unde liderul nord-coreean va avea primul summit cu preşedintele rus Vladimir Putin, relatează Reuters, EFE şi AFP, citate de Agerpres.

Trenul blindat al liderului nord-coreean s-a oprit în gara din Vladivostok la ora locală 18:00 (08:00 GMT), unde Kim a fost întâmpinat cu onoruri militare şi covorul roşu de viceministrul rus de externe Igor Morgulov, de ambasadorul rus la Phenian, Aleksandr Matsegora, şi de guvernatorul regiunii Primorie.

„Sper că această vizită va fi încununată de succes şi utilă şi sper că voi putea, în discuţiile mele cu preşedintele Putin, să evoc în mod concret reglementarea situaţiei din Peninsula Coreeană şi dezvoltarea relaţiilor bilaterale”, a declarat Kim Jong Un, pentru televiziunea rusă după trecerea frontierei, cu ocazia unei opriri a trenului înainte de Vladivostok.

Putin şi Kim se vor întâlni joi la Vladivostok pentru a discuta despre impasul internaţional cu privire la programul nuclear al Phenianului, a declarat marţi un oficial de la Kremlin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri