Reacția lui Trump după ce a aflat ce a făcut Kim Jong Un după ce a plecat de la Hanoi. „Aș fi foarte, foarte dezamăgit”

Data actualizării: Data publicării:
întâlnire Kim Jong Un Donald Trump
Kim Jong-un și Donald Trump, în 2019 Foto: Getty Images

Donald Trump ar fi foarte, foarte dezamăgit dacă nord-coreeni ar fi reconstruit o rampă de lansare pentru rachete, aşa cum arată imagini din satelit publicate de mai multe organizaţii americane.

Preşedintele a făcut această declaraţie la Casa Albă, la o săptămână după eşecul întâlnirii de la Hanoi cu dictatorul Kim Jong Un. Totuşi, Donald Trump a spus că va aştepta să vadă cum evoluează situaţia.

Agenţia de presă sud-coreeană şi două publicaţii americane au scris că nord-coreeni ar fi refăcut o parte a bazei din care au fost lansate rachete cu sateliţi la bord. Lucrări ar fi avut loc chiar şi în timpul summitul din Vietman. Coreea de Nord începuse să distrugă parţial baza respectivă de rachete după întâlnirea Trump-Kim de anul trecut, din Singapore.

„Coreea de Nord își încalcă promisiunea prin reconstruirea unei importante rampe de lansare pentru rachete? E prea devreme să spunem ceva. Trebuie să rezolvăm o problemă. Avem o problemă foarte urâtă. Trebuie să rezolvăm o problemă. Relația este bună. Aș fi foarte dezamăgit dacă s-ar întâmpla (n. red. reconstrucția bazei de rachete). Este un raport preliminar. De la noi a venit. Dar aș fi foarte, foarte dezamăgit de Kim, dar nu cred că voi fi. Vom vedea ce se întâmplă”, a declarat liderul de la Casa Albă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri