Regimul de la Phenian își mută rachetele

Data publicării:
coreea rachete parada

Mai multe rachete nord-coreene au fost transferate recent de la un centru situat lângă Phenian, a anunţat televiziunea de stat sud-coreeană, potrivit news.ro.

Conform sursei citate, oficiali americani şi sud-coreeni din serviciile de informaţii susţin că au fost detectate transporturi de rachete de la Centrul  nord-coreean de cercetare şi dezvoltare în domeniul rachetelor din Sanum-dong, în zona de nord a Phenianului.

Nu s-a precizat când sau unde au fost transferate rachetele.

Acestea ar putea fi fie de tip Hwasong - 12, cu rază medie de acţiune, sau rachete intercontinentale de tip Hwasong - 14, în condiţiile în care centrul de la Sanum-dong este specializat în producerea rachetelor intercontinentale.

O sursă din Ministerul sud-coreean al Apărării a declarat că nu poate confirma detaliile acestei informaţii sau dacă au existat activităţi neobişnuite în zona menţionată.

Oficialii sud-coreeni au exprimat îngrijorarea că Phenianul ar putea iniţia mai multe acţiuni provocatoare în apropierea aniversării Partidului Comunist, în 10 octombrie sau, posibil, cu ocazia Congresului Partidului Comunist Chinez, în 18 octombrie.

Ce urmare a tensiunilor în creştere din regiune, Coreea de Sud şi SUA au organizat recent în Coreea de Sud primul exerciţiu de antrenament pentru apărare aeriană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri