Ultimatum pentru Coreea de Nord: Diplomația va continua „până când va cădea prima bombă”

Data publicării:
Secretary Of State Rex Tillerson Makes Statement At State Department
Foto: Gulliver/GettyImages

Secretarul american de stat, Rex Tillerson, a declarat că președintele Donald Trump i-a cerut să continue eforturile pentru a tempera tensiunile legate de Coreea de Nord, șeful diplomației americane asigurând că „aceste eforturi diplomatice vor continua până când va cădea prima bombă”, informează Agerpres.

Secretary Of State Rex Tillerson Makes Statement At State Department
Foto: Gulliver/GettyImages

Tillerson a făcut aceste afirmații în timpul unei emisiuni la postul CNN și a minimalizat totodată mesajele postate de Trump pe Twitter, în care acesta îi transmitea că își pierde vremea încercând să negocieze cu 'Micul Om-Rachetă', referire la liderul nord-coreean, Kim Jing Un.

Trump „mi-a transmis clar să continui eforturile diplomatice”, a precizat duminică secretarul american de stat.

Declarațiile sale vin în contextul relatărilor despre un posibil nou test nord-coreean cu rachetă, care ar putea fi efectuat înainte de manevrele navale comune ale Coreei de Sud și SUA care încep săptămâna viitoare.

Ar putea fi vorba de o rachetă balistică intercontinentală Hwasong-14, a cărei rază de acțiune ar permite atingerea teritoriului Alaska, sau de Hwasong-12, pe care Phenianul a amenințat că o va lansa spre teritoriul american Guam, în Pacific.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri