Sari la conținut

VIDEO. Momentul amuzant în care Kim Jong-un își scoate la „jogging” bodyguarzii

CNN a surprins momentul în care liderul de la Phenian, Kim Jong-un, a sosit cu un alai de bodyguarzi în satul de armistițiu Panmunjom, la granița intercoreeană, pentru summitul istoric dintre cele două Corei. Președintele nord-coreean a fost întâmpinat la linia de frontieră de omologul său de la Seul, Moon Jae-in. 

Nu mai puțin de 12 gărzi de corp au însoțit limuzina neagră a lui Kim Jong-un, alergând în pas ușor pe lângă mașina prezidențială. 

Inter-Korean Summit 2018

Foto: Guliver/Getty Images

Inter-Korean Summit 2018

Foto: Guliver/Getty Images

Inter-Korean Summit 2018

Foto: Guliver/GettyImages

Cele două Corei vor încerca în acest an să pună permanent capăt războiului, conform comunicatului comun publicat vineri la finalul unui summit istoric, la 65 de ani după conflictul care s-a încheiat cu un armistiţiu, şi nu cu un tratat de pace.

Coreea de Sud şi Coreea de Nord vor încerca să se întâlnească cu SUA şi posibil şi cu China - ambele semnatare ale armistiţiului - „pentru a declara sfârşitul războiului şi pentru a stabili un regim de pace permanent şi solid", se arată în textul declaraţiei comune.

Cele două Corei au anunţat de asemenea că liderul de la Seul, Moon Jae-in, va efectua în acest an o vizită la Phenian.

Moon se va deplasa în capitala nord-coreeană în toamnă, se menţionează în declaraţia comună făcută publică după întâlnirea dintre Moon Jae-in şi liderul nord-coreean Kim Jong-un în satul Panmunjom, locul unde a fost semnat armistiţiul de după Războiul din Coreea (1950-1953).

 

Pe aceeași temă