O substanță eficientă în tratarea Covid-19, creată în Coreea de Sud, ar putea să fie testată și în România

Data actualizării: Data publicării:
cercetator cu eprubete
Foto: Profimedia Images

O nouă substanță care s-a dovedit a fi eficientă în tratamentul împotriva Covid-19 a fost dezvoltată în Coreea de Sud, anunță compania farmaceutică  Celltrion. Reprezentații insituției medicale susţin că urmează să facă noi studii clinice care să-i dovedească siguranța, atât în Statele Unite, cât și în România.

Substanţa, denumită CT-P59, va fi administrată unui număr de circa 1.000 de persoane, inclusiv pacienţilor asimptomatici şi celor care au intrat în contact cu pacienţi cu COVID-19, notează Reuters, citată de Agerpres. Noile teste clinice au loc după ce compania a finalizat cu succes prima fază a studiilor clinice pe 32 de voluntari sănătoşi care nu au contractat coronavirusul. Separat, CT-P59 se află în prezent în faza a doua şi a treia a studiilor clinice atât în Coreea de Sud, cât şi în străinătate.

Compania Celltrion a declarat că, în afară de Coreea de Sud, a solicitat studii clinice pentru CT-P59 în Statele Unite, România şi alte trei ţări ca parte a eforturilor sale continue de a găsi mijloace de tratament viabile pentru a combate pandemia de COVID-19.

Sud-coreenii desfăşoară în prezent faza a doua a studiilor clinice de testare pe aproximativ 300 de persoane cu simptome uşoare şi severe ale virusului, ceea ce va permite cercetătorilor să verifice mai bine eficacitatea CT-P59 împotriva COVID-19 şi siguranţa sa generală.

Faza a treia a studiilor clinice va fi realizată pe aproximativ 720 de persoane pentru a vedea dacă substanţa este eficientă împotriva infecţiilor virale, potrivit gigantului farmaceutic.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri