Video Exclusiv Corespondență Digi24 din Ucraina. Cum se pregătește orașul Odesa pentru o invazie rusească. Imagini exclusive

Alexandru Rotaru Data publicării:
odesa
Opera Națională din Odesa și alte clădiri ale administrației ucrainene, baricadate pentru o eventuală invazie rusească.

Corespondență specială din Ucraina pentru Digi24 de la Alexandru Rotaru, Marian Tănase și Gheorghe Caceauna.

Echipă Digi24 a primit permisiunea să filmeze într-unul dintre cele mai bine păzite locuri din Odesa, orașul-port de la Marea Neagră care se pregătește pentru o invazie rusească. Imagini exclusive în care pot fi observate baricadele din apropierea celor mai importante clădiri din oraș, precum și pregătirea militarilor ucraineni.

Alexandru Rotaru, corespondent Digi24 în Ucraina: „Suntem în punctul zero al Odesei, al orașului cu peste 1 milion de locuitori. Este un punct de o importanță strategică, culturală și istorică. Suntem într-unul dintre cele mai păzite locuri din Odesa.

Am negociat pentru a putea filma aici timp de cinci zile. Este extrem de greu să obți permisiunea să filmezi în aceste locuri pentru că spun ucrainenii că se tem foarte mult ca rușii să nu vadă cum se apără și care este strategia lor.

Lângă colegul meu, Marian Tănase, se află ofițerul din Ucraina, care poate întrerupe transmisunea în orice moment. În imagini vedeți baricade din beton și saci cu nisip.

În spate e așa numita bijuterie a orașului. Este Opera Națională din Odesa construită în 1810, este locul în care au fost marii artiști ai lumii. Spun ucrainenii că dacă va începe bombardamentul, Odesa va cădea doar când va cădea Opera Națională.

Aici se află atât Opera Națională cât și primăria. Sunt birourile extrem de păzite de ucraineni. Ieri, după ce Zelenski a anunțat că Odesa va fi atacată, aici au fost montate structuri metalice menite să oprească mișcarea tehnici militare ruse care este așteptată aici.”

În Odesa, oamenii au așteptat aseară din nou un atac aerian. Corespondenții Digi24 au dormit pe rând, pentru cazul în care s-ar fi dat din nou alarma antiaeriană. Orașul nu a fost, din fericire, bombardat. 

Luni, sirenele au sunat din nou în oraș. Autoritățile i-au avertizat pe civili să părăsească orașul, pentru că se așteaptă o deteriorare a situației.

Cozile de la ieșirea din oraș sunt din ce în ce mai mari, iar un drum de 40 de minute a durat 4 ore. Mii de oameni stau și în gară la cozi, în încercarea de a fugi din calea războiului.

Citește și Corespondență Digi24 din Ucraina. Cozile de la ieșirea din Odesa sunt din ce în ce mai mari. Cum se apără orașul

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri