Video Exclusiv Corespondență din Turcia. Imagini dramatice cu salvatorii care încearcă să scoată oameni de sub tone de moloz

Vali Stan Data actualizării: Data publicării:
magini dramatice cu salvatorii care încearcă să scoată oameni de sub tone de moloz
magini dramatice cu salvatorii care încearcă să scoată oameni de sub tone de moloz. Foto: Digi24

Jurnaliștii Digi24 au ajuns în mijlocul sinistraților din Turcia și au filmat eforturile supraomenești pe care le fac echipele de căutare pentru a-i salva pe cei prinși de mai mult de 48 de ore sub ruinele clădirilor prăbușite. Trimisul special Digi24 Valentin Stan este în Gaziantep, una dintre cele mai afectate regiuni.

În imaginile surprinse de echipa Digi24, salvatorii lucrează contracronometru pentru a salva oamenii de sub ruinele unei clădiri prăbușite, de unde se auzeau strigăte. Din informațiile pe care le avea echipa de salvare, în acea clădire se aflau 5 oameni.

Este însă o misiune dificilă, pentru că trebuie îndepărtate tone de moloz.

Salvatorii folosesc toate echipamentele pe care le au la îndemână pentru a ajunge cât mai repede la victimele aflate de două zile sub ruine.

Bilanțul cutremurelor din Turcia și Siria se apropie de 9.500 de morți și, pe măsură ce trece timpul, este de așteptat să crească. 6.000 de clădiri s-ar fi prăbușit doar în Turcia, iar șansele celor prinși sub dărâmături scad de la o oră la altă.

Peste 13 milioane de oameni sunt afectați în Turcia, într-o zonă care se întinde pe aproximativ 450 km de la est la vest și pe 300 km de la nord la sud. Autoritățile au declarat stare de calamitate în 10 provincii, pentru trei luni, și susțin că sinistrații vor fi cazați în hotelurile din Antalya.

Până vor ajunge acolo, oamenii se luptă să supraviețuiască iernii. Corturi umanitare au fost instalate pentru cei care nu mai au case. Rămași doar cu hainele de pe ei, oamenii au aprins focuri și spun că au mâncat pentru prima dată după două zile. Iarna și drumurile distruse îngreunează sosirea ajutorului de care au nevoie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri