Coronavirus: 21 de cazuri pozitive la bordul unei nave de croazieră, în largul SUA

Data publicării:
grand princess
Grand Princess Foto: Photosport Int / Shutterstock Editorial / Profimedia

Testele a 21 de persoane de la bordul unei nave de croazieră care a fost ţinută în largul coastei Californiei au fost ieșit pozitive la noul coronavirus, a anunţat vineri vicepreşedintele american Mike Pence, care coordonează lupta împotriva epidemiei în Statele Unite.

Nava de croazieră din largul Californiei aparține aceluiași proprietar și are același operator ca nava „Diamond Princess” la bordul căreia s-au înregistrat aproape 700 de cazuri de infectare cu Covid-19.

Este vorba de 19 membri ai echipajului şi doi pasageri de la bordul Grand Princess, care transportă peste 3.500 de persoane şi ar urma să acosteze în curând într-un port necomercial, unde se vor face noi teste, iar bolnavii vor fi plasaţi în carantină, informează Agerpres.

Temerile legate de izbucnirea unei epidemii la bordul Grand Princess sunt amplificate de cazul „surorii” sale, Diamond Princess, care, la începutul lunii februarie, a fost blocată în portul Yokohama din Japonia, după ce la bordul său s-au semnalat cazuri de coronavirus. Ulterior, aproape 700 de persoane de la bord s-au îmbolnăvit, iar șase au murit. 

În rândul celor 3.700 de persoane de pe Diamond Princess s-au numărat și 17 români, doi pasageri și 15 membri ai echipajului. Doi dintre ei, membri ai echipajului, s-au îmbolnăvit, dar au fost tratați în Japonia și s-au făcut bine. Alți șase români, aduși în țară cu un transport aerian special, au ieșit, vineri seară, din carantină.

Citiți și: Teama de coronavirus. O navă de croazieră nu este primită în Malta, la presiunile medicilor

Editor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri