Numărul deceselor provocate de coronavirusul din Wuhan l-a depășit pe cel al SARS, din 2003

Data actualizării: Data publicării:
virus china
Foto: Guliver/Getty Images

56 de persoane au murit duminică în provincia chineză Hubei din cauza infecției cu noul tip de coronavirus, ceea ce face ca bilanțul epidemiei să ajungă la 361 de decese în această țară, relatează CNN. Dacă punem la socoteală și cetățeanul chinez care a murit în Filipine, bilanțul total al epidemiei este de 362 de morți.

Actualizare 8:45. Mai multe persoane au murit din cauza coronavirusului 2019-nCoV decât din cauza sindromului respirator sever acut (SARS), care a izbucnit în 2003, relatează CNN. Epidemia de acum 17 ani a făcut 349 de victime și a infectat 5.327 de persoane.


Autoritățile chineze au confirmat încă 2.103 cazuri de infecție cu coronavirusul 2019-nCoV în provincia Hubei, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor de aici, unde se consideră a fi epicentrul epidemiei, trece de 16.600. În restul Chinei s-ar mai fi înregistrat duminică încă aproximativ 700 de noi cazuri de îmbolnăvire.

În prezent, sunt spitalizați în Hubei 9.618 pacienți, dintre care 478 sunt în stare critică.

Citiți și: TIMELAPSE. Cele 10 zile în care a fost construit spitalul pentru pacienții cu coronavirus din China. Clădirea va fi deschisă luni

Bilanțul precedent al deceselor, anunțat duminică dimineață, era de 305 morți, inclusiv primul deces înregistrat în afara Chinei, în Filipine.

La nivel mondial, s-au înregistrat cazuri de îmbolnăvire în 26 de țări, numărul total al bolnavilor, de la izbucnirea epidemiei, în decembrie, trecând de 17.300. Dintre aceștia, aproximativ 500 s-au vindecat, iar autoritățile din Thailanda au anunțat un posibil tratament de succes, cu o combinație de medicamente.

Citiți și:  Cum afectează coronavirusul corpul uman și care sunt categoriile cu cel mai mare risc

Redactor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri