Coronavirusul se răspândeşte: Al treilea caz a fost confirmat în Statele Unite

Data actualizării: Data publicării:
Health Authorities Seek Clues To EHEC Outbreak
Foto: GettyImages

Un al treilea caz de coronavirus a fost raportat în Statele Unite, duminică. Pacientul infectat cu virusul mortal se află în Orange County, în statul California, relatează CNN.

Persoana care se află acum internată într-o cameră de izolare într-un spital local este într-o condiţie bună, conformă agenţiei de Sănătate a Orange County. Ea tocmai ce venise din Wuhan. În Statele Unite au mai fost confirmate două cazuri de persoane infectate cu coronavirus, unul în statul Washington şi celălalt în statul Illinois.

China a anunţat sâmbătă extinderea cordonului sanitar impus pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, măsură ce are drept consecinţă izolarea de restul lumii a 56 de milioane de persoane. Cinci oraşe din provincia Hubei (centru) au fost adăugate celor 13 care erau deja vizate de această dispoziţie.

Joi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recunoscut „situaţia de urgenţă din China”, însă a apreciat că este „prea devreme” pentru a vorbi despre o stare de urgenţă globală din cauza acestui virus. Peste 1600 de persoane au fost infectate cu coronavirus iar peste 50 au fost ucise până acum de virusul mortal.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri