Coșmarul prin care trece o concurentă la Miss Univers, după ce a postat un selfie alături de o rivală la titlu

Data actualizării: Data publicării:
miss irak

În urmă cu o lună, irakaiana Sarah Idan a fost încoronată Miss Irak, fiind prima concurentă a Irakului în concursul Miss Univers din ultimii 45 de ani. Viața tinerei în vârstă de 27 de ani avea însă să se schimbe după concurs, dar nu în bine, relatează CNN.

Idan și-a făcut un selfie alături de Adar Gandelsman, reprezentanta Israelului la Miss Univers, iar de aici a izbucnit un scandal care s-a lăsat cu amenințări grave. „Am zis: hai să facem o poză pentru ca oamenii să vadă că nu avem o problemă una cu cealaltă și că suntem abasadori ai păcii aici”, a declarat Sarah Idan.

În dreptul imaginii postate pe rețelele de socializare, ea a scris: „Pace și iubire de la Miss Irak și Miss Israel”, dar reacțiile nu au fost nici pe departe cele așteptate.

Cu șase zile înainte de concurs, Sarah Idan a primit amenințări din partea organizației Miss Irak, care o avertiza să șteargă fotografia, dacă nu vrea să fie eliminată din competiție. În alte mesaje, tânăra a primit amenințări cu moartea.

„Mama mea era îngrozită. I-am spus să fugă din țară imediat. I-am spus că îmi pare rău și că dacă ea îmi cere, sunt pregătită să părăsesc concursul”, a declarat Idan.

Miss Irak a refuzat însă să șteargă fotografia. La o zi după ce imaginea a apărut online, Idan a trebuit, totuși, să posteze un mesaj prin care să afirme că nu susține guvernul israelian sau politicile sale în Orientul Mijlociu și și-a cerut scuze față de toți cei care au crezut că imaginea este un atac la adresa cauzei palestiniene.

„Oamenii din Irak îmi recunoșteau familia, au știut imediat cine sunt părinții mei. Ai mei erau amenințați zilnic cu moartea”, a povestit tânăra. Idan are atât cetățenie irakiană, cât și americană, însă buletinul de Irak i-a expirat. Ea spune acum că se teme să mai intre în țară pentru a-și înnoi actele.

„Guvernul din Irak a fost înfricoșător de tăcut în această perioadă. Și când se întâmplă asta, nu știi ce te așteaptă acasă. Nu am parte de sprijin din partea nimănui, în afară de familia mea. Îmi pare rău că i-am pus în situația asta, dar nu regret că am făcut acea poză”, a mai spus tânăra.

Sarah Idan a fost amenințată cu moartea și pentru că a purtat un bikini la proba costumelor de baie din concurs.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri