Cotidian rus: Kremlinul a pus ochii pe o femeie pentru președinția Rusiei

Data actualizării: Data publicării:
1495344643_978284_800

Kremlinul ar putea scoate la înaintare o candidatură feminină împotriva lui Vladimir Putin în scrutinul prezidențial de anul viitor, susține ziarul „Vedomosti”, citând surse din interiorul administrației prezidențiale a Rusiei, potrivit The Moscow Times.

sobchak
Ksenia Sobchak

La bursa zvonurilor din Rusia, se vehiculează numele jurnalistei Ksenia Sobchak ca o candidată „ideală” pentru alegerile din 2018. Însă Sonchak nu pare interesată de vreo ofertă în acest sens. „Nu știu cince și ce discută pe holurile superioare ale puterii, dar am urmăresc peisajul politic de o lungă perioadă de timp și nu am decât un singur diagnostic: astăzi, domnilor, politica dumneavoastră este o grămadă de prostii”, a scris jurnalista pe Instagram.

Un alt nume vânturat prin birourile Kremlinului este cel al Irinei Petyelyayeva, membră a Partidului Rusia Dreaptă. Petyelyayeva și-a manifestat interesul pentru o asemenea propunere și a declarat pentru „Vedomosti” că există o „cerere socială pentru femei în politică”.

yelena
Yelena Mizulina

Cum se vede acest scenariu din tabăra analiștilor politici? Politologul Konstantin Kalachyov este de părere că introducerea unei candidaturi feminine în cursa electorală va contribui la „diversificarea cărților de joc” și la „construirea dramei” într-o campanie prezidențială mult prea previzibilă. Kalachyov consideră că o pretendentă inspirată la scaunul prezidențial al Rusiei ar putea fi adjunctul Dumei de Stat, Natalia Poklonskaya. O altă variantă, a adăugat politologul, ar putea fi Yelena Mizulina, membră a Consiliului Federației. 

natalija33
Natalia Poklonskaya

Numai că, subliniază Konstantin Kalachyov, a trimite în cursa prezidențială o femeie împotriva lui Vladimir Putin ar putea fi un „vis periculos” pentru Kremlin, deoarece „femeile sunt principalul electorat” al președintelui rus.

Expertul în științe politice Alexei Chesnakov are viziunea unei candidaturi „elegante și sexy” care ar insufla „puțină intrigă” în bătălia politică. „Ciudat că, în Rusia, o țară feminină, femeile nu au ambiția de a accede la posturi de top”, a spus pentru „Vedomosti” analistul rus.

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a declarat că administrația prezidențială de la Kremlin „nu a luat în considerare” o candidatură feminină pentru alegerile de anul viitor.  

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri